perjantai 4. tammikuuta 2013

Pahoinvointia on vähennettävä, jotta hyvinvointimme voisi säilyä


Kansanedustaja Jouko Jääskeläinen vieraili Mäntsälässä kristillisdemokraattien järjestämässä tilaisuudessa keskiviikkona 19.12.2012.

Kristillisdemokraattien Mäntsälän paikallisosasto järjesti syyskokouksensa yhteydessä yleisötilaisuuden Ulla ja Aleksanteri  –kahvilassa keskiviikkoiltana. Viihtyisä kahvila tarjosi tunnelmalliset puitteet tilaisuudelle, jonka puhujaksi oli kutsuttu kansanedustaja Jouko Jääskeläinen. Hän toi terveisiä eduskunnasta ja erityisesti valtiovarainvaliokunnasta, jonka jäsen hän myös on.

Eduskunta on keskustellut vajaan viikon valtion ensi vuoden talousarviosta. Jääskeläisen mukaan tulevaa vuotta ajatellen pelkkä verotuksen kiristäminen ja menojen leikkaaminen eivät riitä valtion kestävyysvajeen umpeen kurojiksi. On kavennettava hyvinvointi- ja terveyseroja. On vähennettävä pahoinvointia, jotta hyvinvointimme voisi säilyä.

Jääskeläinen nosti esiin erityisesti nuorten aikuisten syrjäytymisen työelämästä ennenaikaisen sairauseläkkeelle joutumisen vuoksi. Hän korosti perheiden, lähiyhteisöjen ja kunnan verkostojen vastuuta luoda nuorten kasvulle turvallinen ympäristö. Nuori kykenee selviytymään vaikeistakin tilanteista ja asioista, mutta siihen tarvitaan turvallisen aikuisen tukea. Mäntsälä sai kehuja aktiivisesta yhteydenpidosta syrjäytymisvaarassa oleviin nuoriin.

Jääskeläinen totesi rajun yksilöllistymisen pyrkimyksen heikentäneen kulttuurimme perustaa ja haastoi miettimään, mistä löydämme toimivamman perustan yhteisölliselle elämäntavalle. ”Pudokkaiden nostaminen selviytyjiksi on hyvä teko myös heille, jotka nyt pärjäävät hyvin”, muistutti Jääskeläinen.
Tämä kirjoitus on julkaistu Mäntsälän Uutisissa 28.12.2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti