perjantai 26. lokakuuta 2012

Arvot ohjaavat tavoitteita


Kristillisdemokraattien kolme tärkeintä tavoitetta kuntavaaleissa ovat perheiden tukeminen, laadukkaitten terveys- ja vanhuspalveluiden takaaminen sekä yhteisöllisyyden lisääminen.

Perheiden kasvatustyötä on tuettava järjestämällä lapsiperheille tarvittaessa kunnallista kotiapua. Neuvolapalveluiden ja kouluterveydenhuollon ansiosta avun tarve havaitaan varhaisessa vaiheessa. Riittävin tukitoimin ongelmien kasaantuminen ja paheneminen voidaan estää.

Lasten ja nuorten liikuntamahdollisuuksia ja vapaa-ajan toimintaa on myös syytä tukea. Uimahallin saaminen Mäntsälään edistäisi lasten ja nuorten tasavertaista mahdollisuutta liikkumiseen. Emme suinkaan vastusta uimahallin rakentamista, sen rakentamisen ja ylläpidon rahoittamiseen on vain etsittävä realistisia vaihtoehtoja.

Tasokkaan terveydenhuollon on oltava jokaisen ulottuvilla varallisuudesta tai asuinpaikasta riippumatta. Tarkoituksenmukaisuus ja potilaskeskeisyys ovat tärkeitä arvioitaessa eri hoitomuotoja. Vanhustenhuollossa kotihoito tai ostopalvelut pieniltä hoitoyrityksiltä vähentävät julkisen palvelun painetta. Siksi myös niitä on tuettava ja kehitettävä. Erityisen tärkeää syrjäytymisen ennaltaehkäisyä on tarjota matalan kynnyksen mielenterveyspalveluita. Tästä hienona esimerkkinä on tänä syksynä aloittanut nuorten palvelupiste.

Haluamme myös luoda tilaa kansalaistoiminnalle ja sitä kautta yhteisöllisyydelle kansalaisjärjestöjen, harrastekerhojen, asukasyhteisöjen, seurakuntien ja kunnan välisellä kumppanuuudella. Kyse ei ole siitä, että sysättäisiin säästöjen toivossa kunnan velvoitteita ns. kolmannen sektorin harteille, vaan vastavuoroisesta, kuntalaisia osallistavasta toiminnasta.

Usein kysytään, miksi pitäisi äänestää juuri tiettyä puoluetta. Kristillisdemokraattien ajattelussa ihmisarvo on aina markkina-arvoa tärkeämpi. Siksi teemme arvoistasi politiikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti