tiistai 30. lokakuuta 2012

Vaalien jälkeen

Aivan ensiksi haluan kiittää jokaista KD:tä äänestänyttä. Jokainen ääni on tärkeä lopputuloksen kannalta. Kiitos myös mahtavalle ehdokastiimillemme sekä tukijoukoille: munkinpaistajille, esitteiden jakajille, Markolle kotisivujen ylläpidosta sekä kaikille tukensa tavalla tai toisella julkituoneille! Erityisen hienoa oli saada sisäministeri Päivi Räsänen toritapahtumamme vieraaksi! Hänen työtään arvostetaan yli puoluerajojen.

Vaikka valtakunnallisesti KD menetti muiden puolueiden tavoin kannattajiaan lähinnä Perussuomalaisille, Mäntsälässä voimme puhua suorastaan vaalivoitosta. Tuplasimme äänimäärämme viime kunnallisvaaleista ja saimme yhden valtuutetun sekä kaksi varavaltuutetun paikkaa. Vaaleihin kannatti lähteä omalla listalla jo pelkästään sen näkyvyyden takia, mitä oman kampanjan ansiosta saimme. KD on nyt profiloitunut selkeästi omana joukkonaan ja omalla ohjelmallaan.

Vaalien osalta huolestuttavin seikka oli ja on tietysti tavattoman alhainen äänestysprosentti. Kuntavaaleissa on nimenomaan kyse lähidemokratiasta, niistä asioista jotka koskettavat ihan jokaisen arkipäivää. Onko todella niin, ettei lähes joka toista kiinnosta, ketkä päättävät päiväkotien ja koulujen rakentamisesta, terveyspalvelujen järjestämisestä, teiden kunnossapidosta, vanhusten hoivapaikkojen turvaamisesta - esimerkkejä voisi luetella loputtomiin? Vai onko niin, että asukkaat kokevat että asiat joko hoituvat tai eivät hoidu riippumatta siitä, kuka niistä päättää? Näinhän tietysti toisaalta onkin. Puoluetaustasta riippumatta kaikki valtuutetut ovat toki yhteisellä asialla kunnan asioiden hoitamiseksi parhaalla tavalla. Painotukset kuitenkin eroavat vahvastikin tietyissä asioissa. KD:n valtuutettuna haluan vaikuttaa omalta osaltani siihen, että tärkeimmät lähipalvelut säilyvät lähellä tarvitsijoita ja siihen, että heikoimpien, erityisesti lasten, nuorten ja vanhusten asiat ovat kunnossa.

Näissä vaaleissa KD:n menestykseen vaikutti ennen kaikkea se, että teimme kampanjan yhdessä, vahvana tiiminä. Tekijöitä kaipaamme jatkossa lisää. Jos olet hiukankaan kiinnostunut toimimaan yhdessä paikkakuntamme parhaaksi kristillisten arvojen pohjalta, ota rohkeasti yhteyttä! Yhteystiedot löytyvät esim. kotisivuiltamme www.kd.fi/mantsala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti