perjantai 26. lokakuuta 2012

Lähipalvelujen säilyttäminen KD:n tavoitteena

Torstai-iltana kokoonnuimme pienellä joukolla kuulemaan terveisiä hallituksen sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksen etenemisestä. Sote-työryhmän jäsen Harry Yltävä (vas.) ja kansanedustaja Jouko Jääskeläinen (kd) alustivat aiheesta ja sitä seuranneessa keskustelussa sivuttiin monia muitakin kuntalaisten kannalta tärkeitä asioita.

Sote-uudistusta valmistelevassa ministerityöryhmän jäsen, sisäministeri Päivi Räsänen kirjoittaa uudistuksesta kuntavaaliehdokkaille lähettämässään sähköpostissa seuraavaa:

Hallituksen sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksen neuvottelut ovat parhaillaan käynnissä. Haluan kertoa sinulle, että olemme ajamassa sosiaali- ja terveyspalvelulakiin kirjausta oikeudesta lähipalveluihin: neuvolapalveluihin, kouluihin, terveyskeskuspalveluihin ja vanhuspalveluihin. Näiden tulisi olla saatavissa ihan läheltä. Kuntalaisten hyvinvoinnin kannalta keskeiset palvelut tulee järjestää yksilön tarpeet huomioiden vaikuttavina ja kattavina lähipalveluina, joihin oikeus tulee turvata lailla. Kuntalaisten kannalta tärkeää on nimenomaan koulujen, lääkärin tai neuvoloiden läheisyys. Kristillisdemokraateista sosiaali- ja terveysuudistus sekä sen kanssa yhtä jalkaa kulkeva kuntauudistus ovat alueellisia tasa-arvokysymyksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti